New Audi Q2

New Audi Q2

\


Έτοιμη να εισέλθει σε μία έντονα αναπτυσσόμενη κατηγορία, των compact SUV και να διεκδικήσει μία θέση στην κορυφή της, είναι η πρόταση της Audi.








Το μικρότερο SUV της Audi, σε πρωτότυπη μορφή, αναμένεται να θαυμάσουμε στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Ορίστε μερικά νέα στοιχεία γύρω από αυτό.


Το νέο Q2 θα αποτελέσει τη μικρότερη πρόταση SUV στην ιστορία της Audi. Η γερμανική εταιρία αποφάσισε να εισέλθει στην κατηγορία των compact SUV, φανερώνοντας τον εκπρόσωπό της σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το νέο μοντέλο, που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι ως πρωτότυπο, αναμένεται να μπει σε παραγωγή το 2014, λίγο νωρίτερα από ότι αρχικά υπολογιζόταν.Φυσικά, θα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της εταιρίας, όπως υψηλή ποιότητα κατασκευής, κορυφαία ασφάλεια και τους αποδοτικούς TFSI και TDI κινητήρες του ομίλου.

Σχεδίαση που παραπέμπει στο Q3
Σε ο,τι αφορά τη σχεδίαση του νέου Q2, αυτό δεν θα πατήσει τόσο στο Α1, όπου θα βασιστεί τεχνολογικά, αλλά θα «συγγενέψει» περισσότερο αισθητικά με το μεγαλύτερο αδερφάκι του, Q3. Έτσι όπως μας αποκαλύπτουν οι κατάσκοποί μας, το νέο γερμανικό SUV θα δανειστεί από το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο το εμπρόσθιο τμήμα του, με την πολυγωνική μάσκα της Audi να είναι ο πρωταγωνιστής. Τα φωτιστικά, από την άλλη, θα προέρχονται από το Α1 και θα είναι πιο αιχμηρά, ενώ από εκεί και πίσω το αμάξωμα θα στρογγυλέψει και θα διατηρήσει τις 5 πόρτες, αν και πιθανότατα θα υπάρξει και τρίθυρη διαμόρφωση.
.
Πλατφόρμα και μοτέρ από το Α1
Μικρότερο σε διαστάσεις από το Q3, το Q2 θα βασιστεί επάνω στην πλατφόρμα του μικρού Α1 και θα έρθει τόσο σε δικίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, με τις δεύτερες να διαθέτουν το αυτόματο σύστημα Quattro της εταιρίας. Στο κομμάτι των κινητήρων, το νέο γερμανικό SUV θα διατεθεί με το καινούριο 1,4 βενζινοκίνητο τούρμπο σύνολο της εταιρίας, τεχνολογίας «cylinder on demand». Στη γκάμα του, βεβαίως, θα περιλαμβάνονται και τα γνώριμα μοτέρ 1,2 TSI, 1,6 TDI και 2,0 TDI, του ομίλου VW. Κερασάκι στη γκάμα θα αποτελέσει η κορυφαία έκδοση S, εφοδιασμένη με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα 225 ίππων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: